Dit is de allerlaatste aflevering van Ketter & Geest.

Dertien jaar lang was het elke vrijdag te horen in Oba Live. De boven ons gestelden hebben besloten dat het programma moest verdwijnen en dat daar niets tegen te doen was. Wij – in dit geval Theodor Holman, Rina Spigt, haar redactie en ik – hebben op onze eigen wijze een bescheiden bijdrage geleverd aan het voortbestaan van de Human als omroep. Dat is gelukt, alleen zal het programma niet meer te horen zijn. Met andere woorden: operatie gelukt, patiënt overleden.

Verder dank ik Marjolijn Hoogendoorn en Annelies de Korver voor hun inspanningen om week in week uit dit blog op de Human-site te plaatsen. En ik dank u, luisteraars en kijkers, voor uw aandacht in al die jaren. Uiteindelijk bleken wij meer fans te hebben dan wij voor mogelijk hadden gehouden. Dus ondanks deze malheur wens ik u een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar. May be, we will meet again!

En voor nu neem ik afscheid met mijn favoriete filmpje op MEMRI/TV: de anale jihad!

Max Pam.