Vrouwen van de topless actiegroep Femen hebben weer toegeslagen. Zij verstoorden een optreden van twee orthodoxe imams en werden vervolgens keihard van het podium afgeslagen.

Wie er naar kijkt, voelt tijdens het kijken dat per seconde je sympathie verandert. Eerst denk je nog: moet dat nou? Dan denk je: wie met schoppen en slaan dit oplost, is werkelijk niet goed snik. Op twitter werd opgeroepen de dames te stenigen.

Het Vlaamse blad De Morgen had een verslag:

Twee vrouwen hebben vorige zaterdag het podium van het Salon Musulman in het Franse Val d'Oise bestormd op het ogenblik dat twee imams de aanwezigen toespraken. De activistes van 25 en 31 jaar oud gooiden hun T-shirts weg en grepen de microfoon. Ze riepen feministische slogans in het Frans en Arabisch vooraleer ze hardhandig van het podium werden verwijderd. Op hun bovenlijf hadden de dames "Je suis mon propre prophète" (Ik ben mijn eigen profeet) en "Personne ne me soumet" (Niemand onderwerpt mij) geschreven.

De dames waren niet de enigen die zich beklaagden over “het evenement, waar shoppen en koken gepromoot werden als 'gepaste vrouwelijke activiteiten'. Eén spreker op de conferentie zou vrouwen naar verluidt hebben opgeroepen om een sluier te dragen of ze riskeren de hel en aanranding in het hiernamaals. Bijna 6000 mensen tekenden een online petitie tegen het evenement”.

Er werd een filmpje gemaakt, die trouwens werd weggehaald op YouTube: