Veel conservatieve Amerikanen blijven moeite houden met homoseksualiteit. Neem bijvoorbeeld onderstaand filmpje, dat een lachwekkend beeld geeft – als het tenminste niet zo droevig was. Deze gebeurtenis speelde zich af bij een baptistenkerk in Jacksonville, Florida. Dat is havenplaats en tevens een militaire basis.

Homosexuals must repent or go to hell, dat is het bord waarmee een Amerikaanse kerk zich afficheert. Maar het kan ook echt grappig. In het volgende filmpje gaat een lesbienne naar een kerk, die openlijk verklaard heeft dat homoseksuelen gestenigd moeten worden, zoals ook in de Bijbel schijnt te staan. Ze gaat er heen en zegt: “Ik ben lesbisch. Kan ik hier gestenigd worden”. Daar kijken ze bij de kerk wel even van op. Kom morgen maar terug, maar ze houdt vol.

En nog onlangs probeerde een de 66-jarige Sylvia Driskell als “ambassadeur van God” alle homoseksuelen voor een gerecht in Nebraska te slepen, lees hier.

“Sylvia Ann Driskell, 66, has submitted a petition to the District Court of Omaha, Nebraska, asking a judge to rule whether being gay is a sin. Entitled “Sylvia Ann Driskell vs Homosexuals”, the handwritten seven-page lawsuit filed on Tuesday bases the case on Bible passages and definitions from Webster’s Dictionary”.

Dat is natuurlijk in alle opzichten volkomen bespottelijk, maar in Amerika haal je daarmee het landelijk nieuws:

Intussen gaat bij de Hoge Raad van de VS het gevecht door over het homohuwelijk. Bij het Katholieknieuwsblad.nl hebben ze hun hoop gezet op de katholieke rechter Scalia:

“Scalia voelt er niet veel voor om een macht toe te kennen die een ander dwingt om voor de staat tegen zijn geweten te handelen. "Ik ben bezorgd over de wijsheid van het hof, als dat door de grondwet een eis tot handelen oplegt die om religieuze redenen onverteerbaar is voor veel van onze burgers", aldus Scalia. Hij merkte op dat de meeste denominaties "waarschijnlijk hun opvatting wat het huwelijk eigenlijk is niet gaan veranderen."

Als het homohuwelijk wordt afgewezen, kunnen wij natuurlijk alle katholieken en andere conservatieve christenen voor het gerecht slepen – individueel en één voor één.