In het klooster Trinitarias te Madrid zijn vermoedelijk de overblijfselen gevonden van de schepper van Don Quichot.

In de kerk van het klooster Trinitarias te Madrid zijn vermoedelijk de overblijfselen gevonden van Miguel Cervantes, de schepper van de eerst moderne roman uit de geschiedenis, getiteld: 'De vernuftige edelman Don Quichot van la Mancha'.
Dit NOS-bericht meldt:
“In 1614 stierf Cervantes in Madrid. Zijn kist werd bijgezet in één van de nissen van de kerk, met daarboven de initialen M.C. In 1673 werd de kerk verbouwd en sindsdien is onduidelijk waar de resten van de schrijver gebleven zijn. Volgens experts werd de kist van Cervantes verplaatst. In april vorig jaar begon een team van 30 experts met het onderzoeken van de muren en vloeren van de kerk met radar- en videoapparatuur.”

Don Quichot is vooral bekend om zijn gevecht tegen windmolens (uitgegroeid tot een staande uitdrukking) en om zijn knecht Sancho Panza, die alles voor hem doet, maar die hem intussen toch doorziet.

Hier beelden (gesproken in het Spaans) van de opgraving:

De beenderen ven Cervantes liggen in een klooster en uit de berichten maak ik op dat de rooms-katholieke kerk daar erg trots op is, maar dan moet wel worden opgemerkt dat Don Quichot lange tijd op de Index van verboden boeken heeft gestaan.