In het kader van “het kan altijd nog erger” kwam het gruwelijkste nieuws afgelopen week uit Palermo, waar vijftien moslims werden gearresteerd op verdenking van meervoudige moord.

In het kader van 'het kan altijd nog erger' kwam het gruwelijkste nieuws afgelopen week uit Palermo, waar vijftien moslims werden gearresteerd op verdenking van meervoudige moord. Ze waren in Libië aan boord gegaan met andere bootvluchtelingen – zo’n 105 in getal. Op weg naar Europa kwam er ruzie en begonnen de moslims christelijke medepassagiers uit de boot gooien. Zeker twaalf van hen zijn verdronken. Verder onheil werd voorkomen, omdat de overige christenen een menselijke keten vormden, die juist genoeg was om de aanvallen te kunnen weerstaan.

De Volkskrant berichtte:
“Het motief voor hun haat kan worden herleid tot hun geloof', zei de politiewoordvoerder tegen de Italiaanse pers. Met tranen in hun ogen deden de overlevenden verslag van het verschrikkelijke lot van hun geloofsgenoten aan de Italiaanse politie, schreef de Italiaanse kwaliteitskrant La Repubblica. De christenen uit Nigeria en Ghana vertelden dat tijdens de oversteek van Libië naar Sicilië een religieus conflict uitbrak. Een groep moslimmannen uit Ivoorkust, Mali, Senegal en Guinee Bissau, begon te dreigen: alle christenen zouden in de golven worden gesmeten. De moslims waren in de meerderheid op de rubberboot, waar 105 opvarenden op elkaar gepakt zaten. Op een gegeven moment voegden de moslims de daad bij het woord.”

Hier op CNN:

De afgelopen week zouden meer dan 10.000 vluchtelingen de Italiaanse kust hebben bereikt. Kennelijk heerst er op die bootjes het tegendeel van een saamhorigheidsgevoel. Toch is het zelfs onder die omstandigheden moeilijk voorstelbaar dat mensen van een ander geloof gewoon overboord worden gekieperd. Waar komt die haat toch vandaan, als die niet religieus gekleurd zou zijn? Vijftien moslims zijn gearresteerd. Hoe veel moslimimmigranten, die tot hetzelfde in staat zijn, hebben Europa inmiddels wel bereikt?

Enfin, vrede zij met u. De islam is een godsdienst van liefde, dat kun je niet vaak genoeg herhalen.