Groningen vreest de terugkeer van de blinde jihadist Taymullah Somali.

Zo meldt het Nieuwsblad van het Noorden. De man, die in Somalië is geboren, kwam in de jaren negentig land naar ons land. Tenslotte radicaliseerde hij. Volgens de AIVD is hij een van de moslims uit Noord-Nederland, die naar Syrië zijn afgereisd.
“Daar werd hij vooral vooral voor propagandadoeleinden ingezet. Taymullah zegt op Twitter dat een handicap mensen niet hoeft te weerhouden om zich aan te melden bij Islamitische Staat (IS)”.
Wat zijn gevaar is voor Nederland is niet helemaal duidelijk. Taymullah is behalve blind ook scheel. Heeft hij een blinde Jihadistenhond nodig om een aanslag te plegen? Niettemin gaat men hem scherp in de houden.
“Eenheidschef van de politie Noord-Nederland, Oscar Dros: ,,We hebben een Staf Grootschalig en Bijzonder Optreden (SGBO) met twintig mensen in de benen om dreiging te monitoren en te reageren op een eventuele aanslag. De hele eenheid Noord-Nederland is erbij betrokken. De 350 wijkagenten letten bijvoorbeeld op signalen die verontrustend zouden kunnen zijn. We zijn scherp, maar gaan tegelijkertijd nuchter mee om.'' Volgens Dros is er tot nu toe geen acute dreiging geweest in het Noorden. ,,Er was één keer sprake van iets wat op een dreiging leek. Niet meer dan een indicatie. We zijn er meteen bovenop gedoken, maar het bleek loos alarm.''
Op Twitter circuleren verschillende foto’s van Taymullah Somali, door IS erop gezet. Zoals deze:

De Mail Online heeft een hele serie over hem. Opvallend is dat heel vaak het vingertje opsteekt, als hij in de camera moet kijken. De mooiste foto vind ik die, waarop Taymullah Somali op een rijdend luchtafweerkanon zit. Blind als hij is, is het alleen een kwestie van mikken. Hier te zien.
Wees eerlijk: het is toch alleen maar mooi dat ook een blinde een plaats heeft in de IS-samenleving.
Tenslotte nog een leuk filmpje, waarin je kunt zien hoe Jihadisten geboren worden. Het staat op MEMRI-TV: