Vanwege zijn uitspraak dat de FIFA invloedrijker is dan welke religie ook krijgt Blatter een gele kaart

Onlangs zei Sepp Blatter, voorzitter van de wereldvoetbalbond, dat de FIFA invloedrijker is, dan welke religie of welk land dan ook.
Trouw citeerde hem zo: “De FIFA heeft door de positieve emoties die het voetbal losmaakt meer invloed dan welk land op aarde of welke godsdienst dan ook. We bewegen de massa. We willen dit gebruiken om meer vrede, gerechtigheid en gezondheid in de wereld te creëren."

Hooggestemde idealen van een man die bekend als een corrupt leider. Het antwoord van kerkelijke zijde liet dan ook niet lang op zich wachten. Rainer Maria Woelki, maakte zich er druk over. Hij is geen dichter, maar de kardinaal van Köln. In een interview met Dom-radio – mijn lievelingszender, zoals u weet – zei de eerwaarde dat Blatter zichzelf en zijn sport overschat. De kardinaal gebruikte in zijn weerwoord nogal wat voetbaltermen. Blatter verdient een gele kaart, hij moet naar de bank, enzovoort.
Conclusie: “Fußball ist ganz sicher ein begeisternder Sport, und das soll auch so bleiben. Aber ich glaube nicht an einen Fußballgott. Und erst recht nicht an einen "Halbfußballgott", der Herr Blatter wohl gerne sein möchte. Aber, wir nehmen ihn beim Wort. Ich bin gespannt, wie er und die FIFA künftig mit den Zuständen in Katar umgehen werden.”

Overigens is Woelki de opvolger van Franz-Peter Tebartz-van Elst, de pronkprelaat – hij verbouwde zijn huis voor dertig miljoen – die door de paus aan de kant werd gezet. Hier de jonge kardinaal – de jongste ter wereld! – aan het werk. Hij houdt van techniek, maar wij moeten in deze snel veranderende wereld wel oppassen. Een goede draad naar boven, daar gaat het om, maar God is geen internet. En ook geen voetbal.