Ooit gehoord van de sekte de Twaalf Stammen? Het schijnt een kleine, maar internationale beweging te zijn die van origine Amerikaans en oer-christelijk is. Ook in Engeland, Frankrijk en Duitsland is de sekte actief.

Op Wikipedia lezen wij:

Twaalf Stammen:
"Als Gründer der Zwölf Stämme gilt der Amerikaner Elbert Eugene Spriggs, ein ehemaliger Pädagoge und Anhänger der Jesus-People-Bewegung, der in den frühen 1970er Jahren in Chattanooga Jugendliche und junge Erwachsene in einer sogenannten Light Brigade um sich sammelte. Die schnell wachsende Bewegung ging in den Folgejahren immer stärker in die Isolation. Die Zusammenarbeit mit den traditionellen christlichen Kirchen Chattanoogas wurde aufgekündigt”.

De sekte neemt veel van de Bijbel letterlijk. Daarom houdt men van oude rituelen en gebruiken. Het is daarom niet verrassend dat men graag het motto naleeft: wie zijn kinderen lief heeft, spaart de roede niet. Niet lang geleden verdedigde een dominee in Amersfoort ook deze opvoedingswijze.

Dat tuchtiging in Bijbelse kringen terecht is gekomen, komt vooral door Spreuken 13:34, waarin te lezen valt: “Die zijn roede inhoudt haat zijn zoon; maar die hem liefheeft, zoekt hem vroeg met tuchtiging’ (Statenvertaling). Zoals een vader zijn ongehoorzame kinderen met de roe kastijdt, zo wordt God ook wel voorgesteld als een vader die de zijnen met harde hand corrigeert”.

De Duitse afdeling van de Twaalf Stammen, heeft de aandacht van de Duitse media (o.a. Die Welt) getrokken door een filmpje op YouTube te zetten, waarin het tuchtigen van kinderen met een twijg of riet wordt aanbevolen.
“50 Minuten lang, ein bisschen anfängerhaft in Schnitt und Ton und trotzdem spannend bis zur letzten Minute. In diesem Film erklären die Mitglieder der Zwölf Stämme ihr Verhältnis zum Schlagen von Kindern oder, wie sie selbst es nennen, zur "Züchtigung. Das Video steht ganz oben auf der Homepage der fundamentalchristlichen Glaubensgemeinschaft mit einigen Hundert Anhängern in Deutschland und trägt den Titel "Seitdem die Rute verboten wurde, ist die Hölle los".
Sinds de roede niet meer in Duitsland wordt gebruikt, is de hel uitgebroken – tsja dat is ook een mening. De grote boosdoener: dokter Spock! Hier de video.

Kinderen, blote billen en een twijg, inderdaad een gouden combinatie!