Pannenkoeken voor Jihadisten

Vorige week stond er een leuk bericht in Trouw over een kookboek voor Jihadisten. Die komen veelal uit Europa, en houden dan ook gewoon van pindakaas en pannenkoeken. Vandaar dat de vrouwentak van IS, Al-Zawra, een speciaal kookboek heeft samengesteld voor de hongerige strijders. Het doet sterk denken aan een vereenvoudigde versie van het kookboek dat meisjes vroeger kregen op de huishoudschool.

“Op haar website plaatst Al-Zawra Arabische video's en filmpjes met stap-voor-stap-instructies voor halalgerechten, van Amerikaanse pannenkoeken tot griesmeelballetjes. Eenvoudige maaltijden, die volgens Al-Zawra 'op ieder moment van de dag gegeten kunnen worden', of gewoon 'tussen de gevechten door'. Nog een voordeel van de griesmeelballetjes: ze bevatten 'een significante hoeveelheid calorieën en geven de strijder meer kracht en uithoudingsvermogen'.”

Het mooie van IS en het Islamitisch kalifaat is dat de aanrecht als het belangrijkste recht van de vrouw weer helemaal terug is. Ja, die IS-vrouwen hebben er weer helemaal zin in om te koken en onze vieze onderbroeken te wassen!

“Je dag draait om koken, schoonmaken, oppassen op de kinderen en soms zelfs lesgeven”, schrijft de 20-jarige Aqsa Mahmood uit Glasgow op een van de Al-Zawra-blogs. “Toen ik drie maanden geleden trouwde, kon ik helemaal niet koken. Maar nu heb ik zo veel vrije tijd gehad dat ik het onder de knie heb. Geloof me, zusters, oefening baart kunst. Ik zweer tot God dat ik prachtige zusters heb ontmoet die gelukkig zijn omdat ze koken voor de moedjahedien."

Dit nieuwe en tevens oude koken is onmiddellijk gepersifleerd en The Terrorist Cooking Show: