Het is een berichtje van niks – ik geef het toe – maar omdat wellicht de volgende Amerikaanse president erbij is betrokken, is het misschien toch de moeite waard.

Het gaat over de Republikeinse gouverneur Scott Walker. Hij probeerde de Joodse kiezers voor hem te winnen en vertelde onder meer dat hij thuis een menora – een Joodse kandelaar – had staan. Nu is er een oude brief van hem aan Joodse hoogwaardigheidsbekleder opgedoken, die hij afsluit met de groet: “Thank you and Molotov.”

Huh…wat was dat? Een Molotov-cocktail? Een bom?

Walker haastte zich te verklaren dat hij zich de brief niet meer herinnerde, maar dat hij vermoedelijk 'mazzel tov' had bedoeld. The Washington Post had er een heel bericht over:

“Walker likened discussion of the “Molotov” typo to discussion during his re-election campaign about why his thumb had a bandage on it and comments he made about his bald spot being caused by hitting his head on a cabinet. “My thumb has healed up and my bald spot is boring now, and they have to talk about things like that,” he said.”

Hier op YouTube deze Scott Walker in zijn dankwoord, toen hij tot gouverneur werd herkozen. Er is veel 'god' – de christelijke God uiteraard – in zijn speech. Hij noemt zijn vrouw al 'The first lady'.