Hij is misschien wel Neerlands beroemdste dominee: ds. Nico ter Linden.

Hij is misschien wel Neerlands beroemdste dominee: ds. Nico ter Linden. Zijn hervertelling van de Bijbel Het verhaal gaat was een bestseller en de dominee behoort tot de vaste kennissenkring van het Koninklijk Huis.

Toch is hij niet goed genoeg voor het Kerkje aan Zee in Urk. De 79-jarige emeritus predikant zou daar een lezing geven, maar die werd afgezegd toen de kerkenraad te horen kreeg wie er zou gaan spreken.

Het Reformatorisch Dagblad meldt dat Ter Linden “donderdag een lezing zou geven in het historische kerkje, op uitnodiging van de SCAB, een stichting die in Urk culturele activiteiten organiseert. Volgens het college van kerkrentmeesters staan de opvattingen van de predikant haaks op het beleid en de overtuiging van de hervormde wijkgemeente HGU, zo lichtte voorzitter J. Bennik maandag toe in het lokale nieuwsblad Het Urkerland. Volgens Bennik besefte het college door een interne communicatiefout te laat dat ds. Ter Linden was uitgenodigd”.

Bericht in Het Urkerland is inmiddels verwijderd, maar wilt u toch nog iets beleven van de sfeer in Het Kerkje aan Zee dan kan dat altijd via YouTube:

Ik raad u aan het hele filmpje te bekijken.