Je zou zeggen dat het door alle onderzoeken en rapport wel minder zou worden, maar berichten over geestelijken die zich vergrijpen aan kinderen lijken nauwelijks minder te worden.

Hier zijn er een paar die misschien iets kunnen verklaren. De laatste video gaat over een priester die vindt dat kinderen zelf aanleiding geven tot pedofiele handelingen, ongeveer zoals vrouwen zelf verantwoordelijk zijn voor verkrachting:

1. Cel voor Anglicaanse bisschop wegens misbruik
“Een vroegere bisschop van de Anglicaanse kerk in Groot-Brittannië is veroordeeld tot 32 maanden celstraf vanwege misbruik van jongens en jonge mannen. De 83-jarige Peter Ball heeft toegegeven dat hij achttien slachtoffers heeft misbruikt in de jaren 70, 80 en 90. Volgens de rechter maakte de bisschop misbruik van zijn positie. Zijn slachtoffers hebben verklaard dat hij sadistisch was en hen ook geestelijk mishandelde. Een van de slachtoffers heeft zelfmoord gepleegd.”

2. Woede na steun van paus Franciscus die pedofiel beschermde
"Honderden Chilenen zijn de straat op gegaan nadat een lokale televisiezender een video uitzond waarin paus Franciscus de bisschop Juan Barros verdedigde. Barros wordt beschuldigd van het beschermen van een beruchte pedofiele priester. "Laat je niet bij de neus nemen door de linksen die dit gepland hebben," zo zegt de paus op de videobeelden tegen een groep Chileense bezoekers die het Vaticaan bezoekt. Ook is te zien hoe Franciscus zegt dat het dorp Osorno, waar Baros bisschop van is, "lijdt aan stompzinnigheid omdat ze haar hart niet opent voor wat God zegt en zich laat meevoeren met de rotzooi die iedereen spreekt."

3. Italiaanse priester geschorst: kinderen zelf verantwoordelijk
“Het was de 75-jarige priester Gino Flaim van de Noord-Italiaanse stad Trente die de controversiële uitspraken deed tijdens een tv-interview van zender LA 7. "Pedofilie kan ik begrijpen maar homoseksualiteit niet", zei hij. "Ik heb op veel scholen gewerkt met kinderen. Helaas zijn er kinderen die genegenheid zoeken omdat ze dat thuis niet krijgen." In Trente waar de priester werkt, reageren ze geschokt. "Het verbaast me niet dat zo iemand zoiets zegt, zij zijn de eerste zondaars", aldus een vrouw. "Pedofilie heeft niets met liefde te maken", gaf een andere verbijsterde dame als reactie op de uitspraken van Flaim.Het Vaticaan heeft de priester met onmiddellijke ingang geschorst.”

Hier een uitgebreid stuk in The Huffington Post over deze kwestie:
"Unfortunately there are children who seek affection because they don't get it at home and then if they find some priest he can even give in (to the temptation). I understand this," Flaim said in an interview on the private La 7 network on Tuesday. Asked if the children were in some way responsible, he replied: "In many cases, yes." The diocese said in a statement that Flaim's comments did not reflect the diocese's position on child sex abuse by clergy and ran counter to "the sentiments of the entire Church community" on the scandal."

Het gewraakte interview staat inmiddels op YouTube: