Het lijden is een vast onderdeel van veel godsdiensten en zeker van het christendom. Sadomasochisme tot religie verheven. Zuster Ludovita (30), onderwijzeres te Kysucke, een stadje in Slowakije, liet letterlijk een leerlinge voelen wat Jezus had gevoeld.

Aldus een bericht in Spits/Metro.

“De 30-jarige zuster Ludovita riep haar leerling voor de klas, pakte een naald uit haar handtas en ramde deze in de hand van de 7 jaar oude Adam. “Dit is wat Jezus voelde”, vertelde ze hem doodleuk. Ook zei ze dat hij hetzelfde lot zou ondergaan als Jezus, wanneer hij niet braaf zou zijn op school. Toen Adam thuis kwam, schrok zijn moeder zich kapot. “Toen hij binnen kwam, zag ik een wond op de achterkant van zijn hand. Ik vroeg hem wat er gebeurd was en hij vertelde me dat de non het had gedaan. Ik was compleet in shock. Wat denkt ze wel niet?! Wat was de volgende stap, wil ze leerlingen de volgende keer kruisigen?”

Volgens de juf vroegen de kinderen zelf, aldus Daily Mirror, om “milde pijn” te mogen voelen, opdat zij konden sympathiseren met Jezus. De school zegt de actie af te keuren en wil een gesprek met de non.

Hier wordt op YouTube de kwestie uitstekend uitgelegd: