Net als vorig jaar zijn de Amerikaanse atheïsten onder leiding van voorzitter Dave Silverman weer in actie gekomen tegen de vrome sfeer van Kerst. Op Kerknieuws staat:

“Een Amerikaanse atheïstengroep is een billboard campagne gestarte om mensen tijdens kerst weg te houden uit kerkdiensten. Op een van de billboards is bijvoorbeeld een klein meisje te zien die aan de kerstman haar wens schrijft om nooit meer naar de kerk te hoeven gaan, want 'ik ben te oud voor sprookjes'. Volgens voorzitter Dave Silverman van de Amerikaanse Atheïsten is de campagne er vooral op gericht om mensen aan te spreken die nog niet uit de kast zijn gekomen als zijnde een atheïst.”

En hier het oorspronkelijke stuk in de Journal Sentinel. De afbeelding die er bij staat laat niets aan de verbeelding over: Skip Church.

“You’re not going to change a Christian’s mind from a billboard. That would be a foolhardy effort,” said Silverman whose organization, founded by the late Madalyn Murray O’Hair in 1963, bills itself as the nation’s oldest atheist nonprofit.“What we’re trying to do is get the atheists out of the church,” Silverman said. “What we’re saying is if you don’t want to do it, don’t do it. You shouldn’t feel obliged to pretend to believe the lies if you don’t believe it.”

Op YouTube is een harde confrontatie te zien tussen Silverman en FoxNews, die dateert van vorig jaar, maar die over hetzelfde onderwerp gaat:

Alleen al de moeite waard om die Foxjournalist aan het werk te zien.