Volgens BNRadio kost het invoeren van een boerkaverbod veel meer geld dan het ooit gaat opleveren – een ton.

“Wim Voermans, hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vindt het vreemd dat : “We rekenen in Nederland eigenlijk nooit uit wat een wet kost.” Op de vraag waarom dan eigenlijk niet, antwoordt Voermans: “Waarschijnlijk omdat er dan wordt geconcludeerd dat wetten maken toch wel heel veel geld kost. Een klein wetje kost al gauw een ton en n dit boerkawetje gaat waarschijnlijk nog wel meer kosten”, voegt Voermans eraan toe”.

Het hele interview is ook bij BNRadio: te beluisteren. Naar aanleiding van de aanslagen in Parijs stemde het kabinet onlangs in met een beperkt boerkaverbod. Hier het bericht daarover in De Telegraaf. Een overtreding gaat 405 euro kosten, maar
Plasterk verwacht overigens niet dat het boetes zal regenen. Ook zullen agenten niet massaal controleren. Plasterk denkt dat het in de praktijk voldoende zal zijn dat mensen op het verbod gewezen kunnen worden. Hij beaamt dat in Nederland maar een relatief klein aantal vrouwen een boerka of nikab draagt, maar hij stelt dat het toch belangrijk is om de norm vast te stellen. Er gelden wel uitzonderingen, bijvoorbeeld voor carnaval en andere feesten en als de gezichtsbedekking nodig is voor een beroep of sport”. 

En kijk eens hier naar: