Wat is de oudste antisemitische mythe ter wereld?

Dat Joden op Pesach het bloed van kinderen drinken. Na de Tweede Wereldoorlog hoorde je dat verhaal niet veel meer, maar in de Arabische wereld duikt het nu weer op.

Het Reformatorisch Dagblad maakt melding van sjeik Khaled al-Mughrabi, die werkt bij Wakf, een moslimorganisatie gesteund wordt door de Palestijnse Autoriteit.

“Mughrabi stelt dat „de kinderen Israëls zoeken naar een klein kind, het ontvoeren en het in een vat stoppen waarin aan de binnenkant spijkers zitten. Het lichaam wordt doorstoken door de spijkers en via een gat in de bodem vangen de Joden het bloed op.” Hij stelt dat deze handelwijze als gevolg van de Holocaust naar Israël is overgewaaid, nadat de nazi’s in Duitsland streng optraden tegen deze praktijken en de Joden als gevolg daarvan naar Israël vluchtten. Tegenover The Jerusalem Post zegt Mughrabi niet zeker te weten of de ”fabel van het bloed” op waarheid berust, wel beweert hij goede bronnen te hebben.”

Heb ik me weer vergist. Ik dacht dat Joden op Pesach alleen het bloed van domme imams dronken. Van YouTube is het optreden van de sjeik niet meer te zien, maar hier wel:


Preacher at Al-Aqsa Mosque: Jews "prepare their... door palmediawatch