Onderzoeker Machteld Zee promoveerde onlangs op de Sharia-rechtbanken in Groot-Brittanniƫ. Haar bevindingen zijn niet echt opwekkend. Vrouwen worden aan alle kanten gediscrimineerd.

Het interview dat de onderzoekster gaf aan De Telegraaf:
“De rechten van vrouwen worden structureel geschonden. Voorstanders zeggen dat ze zich vrijwillig aan dit recht onderwerpen, maar een bedreiging is gewoon dwang.” Onwetendheid bij autoriteiten over moslimfundamentalisten en hun regels hebben er volgens Zee voor gezorgd dat sharia-rechtbanken in Engeland konden worden ingevoerd. En dat probleem ligt ook hier op de loer, vreest ze. Zee hekelt vooral politiek correcte elites die de fouten van fundamentalistische moslims met de mantel der liefde blijven bedekken. ,,In Nederland frustreren multiculturalisten het debat over de radicale islam door hun tegenstanders als racisten te betitelen”.

Maar wat lezen wij nu bij The Post Online?

Dat de Britse Sharia-raad juridische stappen overweegt tegen Machteld Zee. Het oordeel van de Raad: “She described the allegations of bias towards men as ‘absolute rubbish’, saying: ‘The disputes are between a man and a woman and they are given equal weight. For anyone to claim men have more weight is a lie.’ She said the council may consider legal action”.

Die houding komt bekend voor. Was het ook niet Scientology, dat altijd met rechtszaken dreigde, zodra de publiciteit niet beviel? Maar op zichzelf is het wel grappig dat een juridisch lichaam voor moslims nu een oordeel wil gaan vragen bij een seculiere rechtbank. Daar is uiteraard alleen maar toe te juichen, want wij leven in een rechtstaat.

Hup, Machteld, zet hem op!

Hier Panorama (BBC) undercover bij Sharia Council: dezelfde conclusie.

Word je ook niet echt vrolijk van.