Op Zuid is de eindexamenfilm van David Eilander van lichting 2016 op de Nederlandse Film Academie. De film maakt deel uit van een reeks eindexamenfilms in 3lab.

‘s Nachts in het centrum van Rotterdam komt Jesse zijn beste vriend van vroeger, Tariq, tegen. Ze zijn blij elkaar na vijf jaar weer te zien en besluiten samen verder te lopen. Hun route volgt de wegen uit hun verleden vol nostalgische herinneringen. Geleidelijk aan wordt duidelijk waarom de vriendschap destijds eindigde en raakt de stemming gespannen. De confrontatie die destijds uitgevochten had moeten worden, vindt deze nacht plaats.

- Als weglopen lopen is dan ben je een eind gekomen, Tariq.
- Niet iedereen is met een gouden lepel in zijn bek geboren.

Geïnspireerd op een ervaring uit het leven van de maker zelf.

Met Nesim Ahmadi als Tariq en Chris Peters als Jesse.

Scenario: Emily Reekers
Regie: David Eilander

Regisseur David Eilander

David Eilander is geboren 20 november 1993 in Amsterdam. Een jaar nadat hij zijn VWO op het Amsterdams Lyceum had afgerond is hij aangenomen op de filmacademie. Naast zijn werk op de filmacademie heeft hij stage gelopen bij Thomas Korthals Altes bij 2/11 het spel van de wolf en is hij een maand naar Jordanië geweest om Mijke de Jong te assisteren voor Layla M. Verder heeft hij ook nog een aantal producties van videoclips en (internet)commercials op zijn naam staan als regisseur. David haalt zijn inspiratie uit de wereld om zich heen. De mooiste films vindt hij films over echte mensen die hem wijzer maken over de wereld waarin hij leeft. Hij vindt het daarom belangrijk dat er in zijn films een maatschappelijke noodzaak doorschemert.