Twintiger Owen heeft geen geld, geen huis. Tegenover zijn familie en vrienden doet hij zich voor als ijverige student en die schijn probeert hij koste wat het kost op te houden. Hoe langer de situatie duurt, hoe moeilijker het hem valt zijn leugens vol te houden en hoe meer de wanhoop bij Owen groeit.

De thuisloze Owen wil niemand tot last zijn, maar als hij zijn tijdelijke slaapplek moet verlaten klopt hij aan bij zijn zusje Abbey. In de dagen die volgen doet Owen er alles aan om te voorkomen dat zijn leugens uitkomen. Tegelijkertijd probeert hij grip te krijgen op zijn ellendige situatie die alleen maar verergert. Er vallen steeds meer gaten in het beeld dat hij naar buiten ophoudt waardoor Owen gedwongen is steeds verder te gaan om zijn geheimen te bewaren.

De hoofdrollen in Bladgoud worden vertolkt door Samuel van den Broek (Owen), Hanna Obbeek (Abbey) en Lilou Dekker (Milou).

Regie: Vincent Tilanus
Scenario: Randa Peters
Producenten: Max Eggink, Eefje Helmus, Josephine Moen

Het idee voor zijn film kreeg Vincent Tilanus toen hij een dergelijke situatie meemaakte in zijn naaste omgeving. Het fenomeen 'spook-studenten' komt in Nederland vrij veel voor; jongeren die soms jarenlang met succes voor hun omgeving verbergen dat ze gesjeesd zijn door een vals imago van doorsnee student op te houden. Soms met grote financiële problemen, dakloosheid, depressie en zelfmoord tot gevolg.

Bladgoud is de eindexamenfilm van Vincent Tilanus van lichting 2018 op de Nederlandse Film Academie. De film maakt deel uit van een reeks eindexamenfilms in 3lab.

De film wordt vertoond in de NFF Studentencompetitie, op vrijdag 28 september 19:00-20:40 Kinepolis Utrecht.