Woensdag 5 juli is het Wereld Milieudag, zoals bedacht door de VN om meer bewustzijn te creëren rondom duurzaamheid. Omdat het klimaat jongeren zeer aan hart gaat, maakte 3FM Tussenuur een podcast over het onderwerp

Luister de podcast hier, of abonneer op de wekelijkse podcast via iTunes en voor de Android-gebruikers kan dat op Stitcher.

Het belangrijkste economische, politieke en sociale thema voor de komende jaren is het klimaat, en hoe we met ons allen ervoor kunnen zorgen dat de planeet leefbaar blijft voor de mensheid. 

Vandaar ook dat jongeren steeds vaker de straat opgaan om de machthebbers van nu onder de neus te wrijven dat de ogen sluiten voor de klimaatproblematiek ernstige gevolgen heeft voor hun toekomst. 

Tekst loopt verder onder de afbeelding

Vnlr: Max van Deursen, Martine de Zoeten, Zegert van der Linde, Lara Peters en Jasper Fleers

Groene lobby

En omdat jongeren zo actief zijn in het adresseren van deze problematiek voor klimaatmarsen en het ontwikkelen van nieuwe duurzame inititatieven, is het ook best logisch dat Tussenuur, het jongerenplatform van Human dat wordt uitgerold bij 3FM, hun wekelijkse podcast in het teken stelde van duurzaamheid. Zeker wanneer het die week ook nog eens Wereld Milieudag is, zoals bedacht door de Verenigde Naties.

Presentator Zegert van der Linde praat in deze Tussenuur-podcast met Jasper Fleers van De Groene Lobby. Hij brengt ideeën voor bedrijven, gemeenten, consumenten en de overheid samen en organiseert ludieke acties, om de overgang naar een duurzame wereld te versnellen.

Tekst gaat door na banner

Met de trein naar Kuala Lumpur

Ook Max van Deursen en Martine de Zoeten van Miles that Matter schuiven aan. Voor hun studie Global Challenges wilden ze de gevolgen van klimaatverandering in Maleisië en West-Australië onderzoeken, maar ze wilden niet bijdragen aan het probleem door erheen te vliegen. Daarom besloten ze met de trein te gaan – van Den Haag naar Kuala Lumpur

Daarnaast praat Zegert met Lara Peters van Milieu Centraal, een overheidsorganisatie die mensen motiveert om duurzame keuzes te maken. Zij lieten een onderzoek uitvoeren door Motivaction, of mensen duurzamere keuzes willen maken én waarom ze dat vervolgens vaak niet doen. Lara geeft tips hoe je jouw levensstijl kan "verduurzamen".

Top 10 Belemmeringen Duurzaam Gedrag

Luister de podcast hier, of abonneer op de wekelijkse podcast via iTunes en voor de Android-gebruikers kan dat op Stitcher.

Meer klimaat