Op 28 september 2019 lanceerde Human op NPO 2 Extra de Spoken Word Sessies,  opgenomen in de gangen en zalen van het monumentale Concertgebouw in Amsterdam. Tien spoken word-artiesten, gekoppeld aan een of meerdere jonge muzikanten, waardoor een nieuw kunstwerk ontstaat met het fotogenieke Concertgebouw als achtergrond.

Kijk alle Spoken Word Sessies

Over de serie

Met Derek Otte, Onias Landveld, Sjaan Flikweert, Guus van der Steen, de Vlaamse Hind Eljadid, Manu van Kersbergen, Mare Groen, Mariana Hirschfeld, Justin Samgar en Dorothy Blokland.

Het is de tweede keer dat Human en Manu van Kersbergen een serie spoken word-gedichten op muziek maakt voor NPO 2 Extra. Toen het Concertgebouw de vorige serie - toen nog Tussenuur Slam geheten en opgenomen in een oude garage - zag, besloten ze hun deuren te openen voor een tweede serie, deze keer onder de naam Spoken Word sessies.
 
Thema: de ander
In tegenstelling tot de eerste serie kregen de kunstenaars voor Spoken Word sessies een thema mee: 'De ander.' De ander als vervormd spiegelbeeld. De ander, de vreemdeling, de rare, de enge, de vijand, de buurvrouw, de vriend, de familie. Omdat iedere dichter er echter zijn geheel eigen draai aan geeft, is de serie weliswaar een eenheid, maar toch ook heel divers.
 
Wanneer u geïnteresseerd bent in het boeken van een live optreden van (één van) de dichters/muzikanten, neem dan contact op met Roberto Lobosco.

Credits:

Manu van Kersbergen, curator
Suzanne Witteman, regisseur
Roberto Lobosco, eindredacteur