Ester Gould en Sarah Sylbing maken balans op in Schuldig: de podcast

Een jaar na de bekroonde Human-televisieserie Schuldig, die het nodige stof deed opwaaien, maken regisseurs Sarah Sylbing en Ester Gould de balans op in een podcast van zes afleveringen. 

Hoe gaat het nu met alle hoofdpersonen? Kan de onvergetelijke dierenwinkelier Dennis zijn hoofd boven water houden? Redt de Vogelbuurt zich wel zonder ‘godfather’ Paul? Bivakkeert het gezin van Ramona en Ron nog steeds op een zolderkamertje? Daarnaast zoomen de makers uit en duiken ze dieper in de materie. In hoeverre is er in ons land iets veranderd in het denken over schulden; in de politiek, de hulpverlening, het beleid? Wat houdt ons gevangen in dit geldverslindende systeem en hoe ziet de toekomst eruit?

Sylbing en Gould gaan in zes afleveringen van 30 minuten met een microfoon op onderzoek uit en bespreken hun bevindingen met deskundigen en met elkaar. 

Iedere week de laatste aflevering van Schuldig: de podcast in je mail ontvangen, inclusief interessante extra's? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Schuldig.

Luister hier Schuldig: de podcast

  • Over Schuldig 

    De documentaireserie Schuldig was eind 2016 te zien bij Human op NPO 1 en heeft veel losgemaakt: een miljoen kijkers leefden wekelijks mee met de bewoners uit de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord; de pers was lovend en regisseurs Sarah Sylbing en Ester Gould werden verkozen tot Journalist van het Jaar. De jury prees hen voor het aanwakkeren van een brede maatschappelijke en politieke discussie over 'de perverse manier waarop Nederland omgaat met mensen in de schulden'. De serie leidde dan ook tot Kamervragen aan staatssecretaris Klijnsma. Daarnaast won Schuldig dit jaar de prestigieuze Zilveren Nipkowschijf, uitgereikt door een vakjury van televisiecritici.