Ditte

Ditte is een knappe en opvallende verschijning in deze arme volksbuurt. Jarenlang leidde ze een jetset leven als artieste in een extravagante nachtclub op Ibiza. Afroditte was haar artiestennaam en ze trad op voor sterren als Jagger en Bono. Maar toen ze twaalf jaar geleden borstkanker kreeg, was haar glansrijke carrière in één klap voorbij. Ze verloor haar baan, liefdesleven en gezondheid. Terwijl de medische kosten zich opstapelden, bood haar creditcard troost in slechte tijden. Want hoe verander je van de ene dag op de andere van levensstijl?

Ditte zit inmiddels in de ziektewet en heeft een parttime baan bij een chique incassokantoor. Maar ironisch genoeg is ze zelf week in, week uit bezig met haar opstapelende facturen. Ook zij moet in de rij gaan staan bij de voedselbank, ondanks haar mooie kleding uit een ver verleden. Ditte is goed in het bedenken van creatieve oplossingen en probeert haar hoofd koel te houden. Bij de dierenwinkel van Dennis koopt ze voor weinig geld speeltjes voor haar katten die ze zelf met naald en draad bewerkt. Ze tovert voor haar vriendinnen een feestmaal van voedselbankproducten.

Maar de trage hulpverlening en bureaucratie drijven haar langzaam tot wanhoop en ze voelt zich steeds meer als een kat in het nauw.