Op 9, 16 en 23 oktober wordt in het ARTIS-Groote Museum met verschillende gasten doorgepraat over de uitzendingen van Over Leven in het impactprogramma Vragen Over Leven. Heeft de uitzending jou geraakt? Of herinneringen opgeroepen? Kom, praat of luister mee!

Tijdens deze bijeenkomsten onderzoeken we samen met Karlien Pijnenborg (hoofd Groote Museum) en schrijver Bowie Redman Barbiers hoe deze bijzondere levensvragen doorklinken. Want een ervaring staat nooit op zichzelf, en is altijd van invloed op een groter systeem.

Met onder andere Margôt Ros over wat het betekent als je brein je in de steek laat en met schrijver Marieke Poelmann over hoe je vorm geeft aan de zin van het leven als het niet lukt om kinderen te krijgen. Schrijver Bowie Redman Barbiers luistert tussen de regels door, en geeft een spoken word-performance waarin ze op eigen wijze reageert op de uitzending.

Heb jij in je leven een moment van ommekeer meegemaakt? Een moment waarop je stilviel en alles anders werd? Wat doe jij als iemand in je omgeving vastloopt? Durf jij daar over te beginnen, of cirkel je om de pijnlijke hete brij heen?

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met ARTIS-Groote Museum naar aanleiding van Over Leven. 

Tickets

Klik hier voor meer informatie en tickets voor de impactsessies.

9 oktober - Margôt Ros

Margôt Ros speelde met tomeloze energie in onder meer de komische televisieserie Toren C. Maar als ze in 2018 tijdens een voorstelling tegen een decorstuk botst loopt ze hersenletsel op en komt haar wereld tot stilstand. Ze verliest grip op haar brein en wordt ziek van de geringste prikkels. Veroordeeld tot isolatie en revalidatie gaat ze door een zeer donkere periode. “Het voelde alsof ik in een lijkkist lag”. Maar ze leert ook dat je je hersens opnieuw kunt trainen, en over de dingen die écht je energie waard zijn in het leven.

Margôt Ros

16 oktober - Marieke Poelmann

Marieke Poelmann was 22 jaar toen haar ouders omkwamen bij een vliegramp. Ze schreef het boek Alles om jullie heen is er nog, wat ze opdroeg aan de toekomstige kleinkinderen van haar ouders. Maar hun komst blijft misschien uit. Haar dertiger jaren staan in het teken van haar ongewenste kinderloosheid. Hoe geef je betekenis aan het leven als er geen voor én geen na is? 

Klik hier voor meer informatie en tickets en meld je aan voor het Facebookevenement.

Marieke Poelmann

23 oktober - Jurriën Hamer

We denken dat we onze beslissingen nemen uit vrije wil, maar is dat wel zo? Of worden onze keuzes vooral bepaald door de omstandigheden? En als dat zo is: wat betekent dat dan? Heeft een miljonair dan wel recht op zijn rijkdom? En kun je een moordenaar eigenlijk wel aansprakelijk stellen voor zijn misdaad? Dat zijn vragen waar filosoof en jurist Jurriën Hamer zich mee bezighoudt. Hij schreef er een boek over, ‘Waarom schurken pech hebben en helden geluk’, dat bekroond werd met de Socratesbeker.

Klik hier voor meer informatie en tickets en meld je aan voor het Facebookevenement.

Jurriën Hamer