Living to the Max neemt een kijkje in de wereld van de extreme sports. Een wereld waarin thrillseekers en ijskonijnen strijden om de likes van het publiek, terwijl ze hun leven op het spel zetten.

Deze documentaire is helaas niet meer online te zien.

Living to the Max neemt een kijkje in de wereld van de extreme sports. Terwijl we risico's overal zoveel mogelijk proberen uit te bannen bestaat er ook een wereld waarin thrillseekers en ijskonijnen strijden om de likes van het publiek, terwijl ze hun leven op het spel zetten. 

'Een leven dat niet spectaculair is, niet 'instagramable', is eigenlijk geen leven. Dan besta je niet.' (Journalist en schrijver Arjen van Veelen)

Hoe extremer de trucs, hoe groter de aandacht. In Living to the Max zien we de wereldberoemde BMX’er Daniel, die vrijwel al zijn botten brak. We maken ook kennis met freediver Jeanine, haar uitdaging is om met één hap adem tot 92 meter diepte te duiken. En we ontmoeten basejumper Jarno, die met een vleermuispak van bergen springt: 'Media hebben grote schuld in een hoop ongevallen in basejumpen. De druk van de grote sponsors en van de media kan een dodelijke cocktail zijn.'

Wat maakt deze daredevils zo interessant en waarom kijkt het publiek zo graag naar mensen die spelen met de dood? Psychiater Damiaan Denys denkt dat hij wel weet waarom: 'Voor wie de dood in de ogen kijkt, krijgt het leven meer betekenis.'

Living to the Max, een documentaire over leven op het randje. En soms eroverheen.

Living to the Max is gemaakt door Hansje van de Beek, Frederick Mansell en Laurens Samsom.

Adrenalinetest

Zoek jij de grens op of blijf jij het liefst binnen de kaders? Met deze test kom je erachter hoe erge adrenalinejunk jij bent.