Vanaf vrijdag 19 juni 2015 tien nieuwe afleveringen van De Vloer Op

Top-acteurs en aanstormende talenten improviseren

Humans klassieker De Vloer Op gaat dit jaar zijn vijftiende seizoen in. Actuele maatschappelijke en relationele dilemma’s, vaak aangedragen door trouwe fans van het programma, worden in een improvisatieopdracht gegoten door regisseur Peter de Baan. De acteurs werken vervolgens met elkaar de scènes uit, onvoorbereid. Samen improviseren ze een verhaal. En of het nu leidt tot hilarische, absurde of ontroerende scènes, het resulteert vrijwel altijd in interessante inkijkjes in de wijze waarop mensen tot morele en ethische keuzes komen.

De Baan: “De aantrekkingskracht schuilt erin dat kijkers de opwinding voelen. Dat het echt is, niet voorbereid. Op tv is doorgaans alles gescript. De Vloer Op geeft maximale vrijheid aan zijn makers.

Wie
Dit seizoen twee nieuwelingen: Teun Luijkx, en Nils Verkooijen. Laatstgenoemde debuteerde drie jaar geleden bij de eerste reeks De Vloer Op Jr. en maakte dit jaar de overstap naar het grotere werk. Bovendien keerde Carly Wijs na een aantal jaren van afwezigheid weer terug.

Zij nemen het op tegen de ‘oudgedienden’ Achmed Akkabi, Pierre Bokma, Guy Clemens, Nasrdin Dchar, Eva Van der Gucht, Sanne den Hartogh, Gaite Jansen, Joost Koning, Anniek Pheifer, Anna Raadsveld, Gijs Scholten van Aschat, Saskia Temmink en Stefan de Walle.