De laatste aflevering van Klassen. Het leven gaat door en de scholen gaan weer open. Maar het is van korte duur: de zomervakantie en daarmee het einde nadert snel...

De achtstegroepers nemen definitief afscheid van hun basisschool met tranen, uitbundigheid en blozend schuifelen op de dansvloer. De middelbare school wacht, maar hoe gaat dat zonder de vertrouwde juffen en klasgenoten?

Ook voor de tieners eindigt het jaar. Diploma's, nieuwe kansen en zelfs nieuwe mentoren dienen zich aan. Gianny leeft op in een woongroep en durft over zijn emoties te praten, Younes behaalt, na gestruikeld te zijn, alsnog een mijlpaal. Waïl overwint zichzelf en stapt op het podium, waar zijn vader voor het eerst hoort wat hij te vertellen heeft.

Maar het is helaas niet alleen school waar afscheid van moet worden genomen. Anyssa verliest de persoon van wie ze het meeste houdt: opa. En wanneer het nieuwe schooljaar zich uiteindelijk aandient, hopen we dat het al onze kinderen goed zal vergaan. Op school en daarbuiten.