2020 belooft nog een druk jaar te worden. Terwijl de achtstegroepers zich voorbereiden op de eindmusical en de tieners hun aandacht steken in proefwerken of juist in hun imago, is niemand zich nog bewust van het naderend onheil…

Tama moet van haar dansleraar meer haar best gaan doen, ze kan niet op een zesje blijven mikken. Ook Evy presteert op het toppen van haar kunnen – ze slaapt er niet van en stort ‘s nachts in van de hoge druk die ze zichzelf oplegt. Intussen verliest de zestienjarige Younes zijn interesse voor school en zoekt de spanning op bij nieuwe vrienden. En wethouder Moorman behaalt een grote overwinning in Den Haag als minister Slob akkoord gaat met het ongelijk belonen van docenten.

En dan… valt door corona alles stil. De scholen moeten sluiten. Iedereen moet thuisblijven. Ook de kinderen in Noord. 

Corona slaat toe.

Online lesgeven.

Wat doet het thuiszitten met onze kinderen? Hoe gaan de docenten om met deze nieuwe werkelijkheid? Anyssa kwijnt thuis weg, Gianny verdwijnt van de radar en Vera komt nauwelijks aan werken toe met al haar broertjes en zusjes in de kamer. Evy, Tama en Viggo kunnen juist ontspannen nu de ratrace plots stil is komen te liggen. Schoolbestuurders, docenten en de wethouder vrezen dat de lockdown de kloof tussen de kinderen alleen nog maar groter maakt. Hoe hou je contact achter de voordeur?