“Ik verdedig een bos.” Een eenvoudige zin, die hoogstwaarschijnlijk de Mexicaanse milieuactiviste Irma Galindo het leven heeft gekost. Mexico is een gevaarlijke plek voor milieuactivisten. Geen land ter wereld waar zoveel van hen zijn vermoord of worden vermist.

20 december | 23:20 uur | NPO 2

Irma was de spreekbuis van het inheemse verzet tegen de illegale houtkap in de staat Oaxaca. Ze werd voor het laatst gezien bij een metrostation in Mexico City. Vlak nadat ze tevergeefs president López Obrador om bescherming had gevraagd. Het enige dat sindsdien van haar rest is een dagboek. De Belgische filmmaker Romain Champalaune gebruikte dit als basis voor deze documentaire.

Over 2Doc Kort

Wat betekent het grote, dagelijkse nieuws voor mensen in de praktijk? Filmmakers van overal vertellen in een minuut of tien hoe een belangrijke ontwikkeling in de wereld haar of hem persoonlijk raakt. Als een videobrief over crises en hoop van de maker aan de kijker. 2Doc Kort is een serie korte actuele documentaires van HUMAN en Deep Focus Webdocs voor NPO 2, NPO 2 Extra en NPO Start.

Meer korte documentaires