De 2Doc Kort: Mama weet het zeker laat zien wat er gebeurt als gezinsleden tegenover elkaar komen te staan en hoe ze er toch alles aan doen om elkaar niet voor altijd kwijt te raken. Hoeveel is het je waard om de liefde van je moeder niet te verliezen?

Maandag 4 september om 23.15 uur op NPO 2 en NPO Start

Nadat de moeder van Max verhuisde, kreeg ze gezondheidsproblemen die ze toeschrijft aan zendmasten, 5G en andere bronnen van elektromagnetische straling. Max en zijn broer Thomas houden van hun moeder, maar geloven niet dat straling de oorzaak is van haar problemen. Het drijft een wig tussen hen en hun moeder. 

Mama weet het zeker raakt aan diepe en universele thema's van identiteit, opoffering en de grenzen van persoonlijke overtuigingen. De film stelt de kijker voor de uitdagende vraag: wanneer moet je compromissen sluiten om de harmonie te behouden, en wanneer is het belangrijk om trouw te blijven aan jezelf?

Tekst gaat verder onder de foto

Regisseur Max Baggerman leidt het publiek door een persoonlijk en emotioneel geladen verhaal dat, zeker de laatste jaren, helaas voor veel mensen herkenbaar is. De botsing tussen vastberadenheid en twijfel, evenals de spanningen die ontstaan wanneer geliefden tegenover elkaar staan, worden met gevoeligheid en diepgang gepresenteerd.

2Doc: Mama weet het zeker is te zien op maandag 4 september om 23.15 uur op NPO 2 en NPO Start.

Meer over dit onderwerp