Een film van Sara Kolster over rouw en identiteit.

Toen Kess bijna vijf was overleed haar oudere zus Bo. Sindsdien leeft ze in een huis vol herinneringen. Omdat Kess voor het eerst naar de middelbare school gaat en nieuwe vrienden gaat maken, vraagt ze zich af of ze over de dood van haar zus moet vertellen of dat ze haar, in gedachten, voor zichzelf wil houden.

Het is zomer en Kess viert vakantie met haar vriendinnen. Ze heeft net afscheid genomen van de basisschool en bereidt zich voor op de overgang naar de middelbare.

In deze korte film over rouw en identiteit stelt Kess zichzelf de vraag in hoeverre ze wil dat haar nieuwe klasgenoten weten over haar overleden zus. Ze praat sowieso niet graag over dingen die met Bo te maken hebben, tenzij het een hele goeie vriend of vriendin betreft.

Ze wil niet dat zij medelijden met haar hebben; ze wil onafhankelijk van haar zus beschouwd worden en haar eigen verhaal creëren.

De gedachten van Kess en de dingen die ze over Bo vertelt worden vergezeld door oude videobeelden van de zussen en door animaties in inkt, gemaakt door Sara Kolster en Tonke Koppelaar.

Wolkenzusje toont de impact van verlies op jonge leeftijd door de ogen van een jongere zus wier leven gewoon doorgaat. "Soms ben ik uit het niets verdrietig en dan weet ik niet waarom."

Behoefte aan een gesprek?

Wil je over dit thema praten? Dat kan met De Kindertelefoon. Elke dag, gratis en anoniem. Bel 0800-0432 of kom chatten op kindertelefoon.nl. Met De Kindertelefoon kun je over ALLES praten.