Wat zou jij doen?

Vanaf zondag 8 mei om 19:20 uur op NPO Zapp

Djay, Ouiam, Luuk, Youp, Quan, Lies, Ise, Micha, Samiwa en Mendy verschillen in zo ongeveer alles van elkaar. Behalve dat ze allen kind zijn en van hun hart geen moordkuil maken. En dat ze met zijn tienen het panel vormen voor een nieuwe reeks van Wat zou jij doen?. Hoe denkt het panel over anders dan anderen zijn, vriendschap, schaamte, school, vluchteling zijn, hun toekomst, het klimaat, hun ouders en al die andere zaken die anno 2022 op het pad van kinderen komen, of ze willen of niet?

Kinderen hebben nog niet heel veel levenservaring, dus is het fijn als andere kinderen met ze meedenken en helpen bij het vinden van de beste oplossing. In Wat zou jij doen? denkt een panel van tien kinderen (10-12 jaar) uit heel Nederland mee over allerlei dilemma's van leeftijdsgenoten.

In iedere aflevering sturen kinderen het panel een videobrief met een dilemma waarvan zij wakker liggen. Hoe moeten ze dat te lijf gaan? Het panel analyseert, slaat zijwegen in, leeft zich in en geeft uiteindelijk raad wat te doen. Vanzelfsprekend zijn hun adviezen gezien de verschillen tussen de tien panelleden zelden eenvormig. Zo nodigen ze de kijker - en niet alleen kinderen - uit ook bij zichzelf te rade te gaan: wat zou ik doen? 

Welk advies de afzender van de videobrief uiteindelijk opgevolgd heeft? Kijk vanaf zondag 8 mei om 19.20 uur naar NPO Zapp.

Ontmoet het panel

Djay (10) uit Amsterdam heeft een klein hartje en veel humor. Hij houdt van basketballen en gamen.

Luuk en Youp (11) uit Pijnacker zijn een vriendelijke tweeling. Ze houden van rugby, voetbal en van computers. Als een echte tweeling denken ze vaak hetzelfde, maar kunnen het ook flink oneens zijn met elkaar.

Quan (11) uit Maassluis is geboren in China en geadopteerd. Hij heeft over alles een weldoordachte mening en die geeft hij ook graag. Quan wil graag bekend worden als musicalster of acteur.

Micha (11) uit Bakkum is direct, maar kan zich ook goed inleven. Hij houdt van voetbal en zit op hockey. Micha is geïnteresseerd in de wereld en in menselijke verhalen.

Ouiam (11) uit Amsterdam is een flapuit zonder blad voor de mond. Ze houdt van zingen, dansen, koken en bakken.

Mendy (10) uit Ommen is lekker nuchter, geen gekkigheid, het is allemaal zoals het is. Ze zit op kickboksen en vindt vrienden en familie heel belangrijk.

Samiwa (11) uit Amsterdam is vrolijk, netjes en zeker van zichzelf. Ze houdt van zingen, dansen en zit op vioolles.

Loes en Ise (12) uit Zwolle zijn een vrolijke tweeling die graag met elkaar in discussie gaan. Ise is sportief, houdt van basketbal en schoolwerk gaat haar goed af. Loes is sociaal en creatief, ze houdt van tekenen en verven. 

Vorige seizoenen