Wat zou jij doen?

Er komt een nieuw seizoen van het Zapp-programma Wat zou jij doen? In de serie helpen kinderen leeftijdsgenoten bij hun dilemma's. Voor de nieuwe afleveringen zijn wij op zoek naar kinderen van tien, elf of twaalf jaar die willen helpen. Ken jij of ben jij een kind dat graag advies geeft aan anderen, of vertel je graag jouw probleem in het programma? Stuur een mail en laat het ons weten!

Wat zou jij doen?

Kinderen helpen leeftijdsgenoten bij hun dilemma's

Kinderen hebben nog niet heel veel levenservaring, dus is het fijn als andere kinderen met ze meedenken en helpen bij het vinden van de beste oplossing. In Wat zou jij doen? denkt een panel van twaalf kinderen uit heel Nederland mee over allerlei dilemma's van leeftijdsgenoten. Wat zouden zij zelf doen in een vergelijkbare situatie?

Per aflevering vertelt een kind (10-13 jaar) in een korte documentaire wat zijn of haar probleem is. Meestal is dat een herkenbaar verhaal met verschillende kanten. Het hulppanel bekijkt het filmpje en reageert. Zo wordt duidelijk dat je op verschillende manieren naar een dilemma kunt kijken. En het nodigt de kijker uit om bij zichzelf na te gaan: Wat zou ik doen?

Wat zou jij doen? is een serie van HUMAN, in coproductie met CCCP.

Seizoen 2021