Wat zou jij doen?

Het is steeds moeilijker om gewoon kind te zijn in een wereld die steeds veeleisender wordt. Wat zijn de problemen waar kinderen mee worstelen en hoe gaan ze daarmee om? In Wat zou jij doen? zien we hoe kinderen denken over familie, onzekerheid, vriendschap, gezondheid, anders zijn, hun toekomst, hun ouders, verlies en al die andere dingen die kinderen nu bezig houden. In iedere aflevering een ander onderwerp. Leeftijdgenootjes vertellen over hun dilemma; waar zij wakker van liggen. Met de vraag: wat moeten ze doen?

Welk advies de kinderen krijgen zie je elke zondag om 19.20 op Zapp.

Heb jij ook een dilemma of wil je advies geven?

Voor het nieuwe seizoen van Wat zou jij doen? zijn we op zoek naar nieuwe dilemma’s en kinderen die graag advies geven. Heb jij een probleem en weet je niet wat je moet kiezen? Of geef je graag advies en wil je je mening geven in het panel? 

Klik hier voor meer informatie.

Seizoen 2023

Jesper, Luuk, Youp, Isis, Ymke, Ouiam, Sammy, Jaliyah, Samiwa en Lisa vormen samen het panel van dit seizoen. In zo ongeveer alles verschillen ze van elkaar, behalve dat ze allen Nederlander zijn en van hun hart geen moordkuil maken. Het panel analyseert, slaat zijwegen in, leeft zich in en geeft uiteindelijk raad wat te doen. Vanzelfsprekend zijn hun adviezen, gezien de verschillen tussen de tien panelleden, zelden eenvormig. Zo nodigen ze de kijker uit ook bij zichzelf te rade te gaan: wat zou ik doen?

Ontmoet het panel

Ouiam

Ouiam (12 jaar) uit Amsterdam is een flapuit en neemt geen blad voor de mond. Familie is voor haar heel belangrijk. En ze houdt van zingen, dansen, koken en bakken.

Isis en Ymke

Isis en Ymke (12 jaar) zijn een Limburgse eeneiige tweeling en echte spring in ’t veldjes. Ze hebben hun hun hart op de tong, zijn heel sociaal, maar liggen zeker niet altijd op één lijn. Isis is een streber, Ymke houdt meer van een grapje.

Sammy

Sammy (11 jaar) uit Emmen denkt graag mee en zit dan ook in de leerlingenraad op zijn school. Hij houdt van spelletjes doen, zit op thaiboksen en het liefste wordt hij later een bekende YouTuber.

Jaliyah

Jaliyah (10 jaar) uit Zuid-Holland is een vrolijke en lieve meid. Ze heeft vaak een frisse, andere kijk op dingen en kan zich goed inleven in anderen.  Ze houdt heel erg van lezen en paardrijden.

Luuk en Youp

Luuk en Youp (12 jaar) uit Pijnacker zijn een vriendelijke tweeling. Ze houden van rugby, voetbal en van computers. Als een echte tweeling denken ze vaak hetzelfde, maar kunnen het ook flink oneens zijn met elkaar. En daar wijzen ze elkaar graag op.

Lisa

Lisa (11 jaar) is een lekkere nuchtere Noord-Hollandse. Ze kijkt niet snel ergens van op en is vaak one of the guys. Haar hobby’s zijn buitenspelen en gamen.

Jesper

Jesper (12 jaar) uit Oudewater heeft een soms filosofische kijk op het leven en heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel. Later wil hij dan ook werken bij het arrestatieteam. Hij houdt van turnen en zit op freerunning.

Samiwa

Samiwa (12 jaar) uit Amsterdam is vrolijk, netjes en zeker van zichzelf. Ze is altijd wel bezig en kan moeilijk stilzitten. Ze houdt van zingen, dansen en zit op vioolles.

Kijk ook de eerdere seizoenen