Elke zondag rond 17:40 uur - NPO 2

Over het loslaten van religieuze dogma's en het vinden van je eigen pad

Wat gebeurt er als je binnen een geloofsgemeenschap opgroeit en je je er op een dag niet meer thuis voelt? Daarover praat Özcan Akyol met zes voormalig gelovigen in Vrijdenkers.

Eus groeide zelf op binnen het alevitisme, een vrijzinnige stroming binnen de islam. Op latere leeftijd kon hij zich er niet meer in vinden en nam er afscheid van. Hij is benieuwd hoe dat proces bij anderen verliep en gaat daarover in gesprek met zes jonge mensen, ieder met een andere achtergrond: joods, hindoeïstisch, islamitisch, gereformeerd vrijgemaakt, Jehovah’s getuigen en zevendedagsadventisten.

Lees meer over de serie →

De Vrijdenkplaats van het Humanistisch Verbond is het platform voor iedereen die een geloof heeft of wil verlaten. Een veilige plek voor ontmoeting, herkenning en inspiratie.
Geloof je niet langer en heb je behoefte aan een luisterend oor, een gesprek of inspiratie? Bij de Vrijdenkplaats kun je terecht met je vragen, twijfels en ervaringen. We bieden cursussen, bijeenkomsten en thema-avonden. Ga naar www.humanistischverbond.nl/vrijdenkplaats en meld je aan via het aanmeldformulier.

Om te zorgen dat De Vrijdenkplaats een veilige, fijne omgeving is en blijft, zul je – voordat je mee kunt doen aan onze activiteiten of groep – altijd even gescreend worden.