Over het loslaten van religieuze dogma's en het vinden van je eigen pad

Wat gebeurt er als je binnen een geloofsgemeenschap opgroeit en je je er op een dag niet meer thuis voelt? Daarover praat Özcan Akyol met zes voormalig gelovigen in Vrijdenkers.

Eus groeide zelf op binnen het alevitisme, een vrijzinnige stroming binnen de islam. Op latere leeftijd kon hij zich er niet meer in vinden en nam er afscheid van. Hij is benieuwd hoe dat proces bij anderen verliep en gaat daarover in gesprek met zes jonge mensen, ieder met een andere achtergrond: joods, hindoeïstisch, islamitisch, gereformeerd vrijgemaakt, Jehovah’s getuigen en zevendedagsadventisten.

Lees meer over de serie →

Lees ook de interviews afkomstig uit Human INC - het magazine van Het Humanistisch Verbond

Afleveringen

De Vrijdenkplaats van het Humanistisch Verbond is het platform voor iedereen die een geloof heeft of wil verlaten. Geloof je niet langer en heb je behoefte aan ontmoeting, een gesprek of inspiratie? Bij de Vrijdenkplaats kun je terecht met je vragen, twijfels en ervaringen. Ze bieden cursussen, bijeenkomsten en thema-avonden. Ga naar www.humanistischverbond.nl/vrijdenkplaats voor meer informatie.

Op 25 mei is gaat De Vrijdenkplaats (digitaal) in gesprek over de thema’s die in de serie Vrijdenkers aan bod zijn gekomen. Met herkenning en erkenning over het proces wat je als geloofsverlater ervaart, en jouw ervaringen. We gaan in op de vraagstukken waar zowel de gasten als deelnemers zich mee geconfronteerd voel(d)en. Hier kun je je aanmelden.