Adelheid Roosen en Hugo Borst maakten de gevolgen van dementie van dichtbij mee: ze waren beide mantelzorger voor hun moeders die met dementie leefden. In Thuis Op Zuid zetten ze hun strijd voor betere zorg door. We spraken hen over de nieuwe serie.

Adelheid Roosen en Hugo Borst zijn op een missie: ze zijn op zoek naar menselijke zorg bij dementie. In de serie In De Leeuwenhoek deden ze dat in een Rotterdams verzorgingstehuis. In Thuis Op Zuid gaat het duo voor de tweede keer op onderzoek, deze keer bij mensen die thuis wonen met dementie.

Want ook achter de voordeur komt zorg in minuten en in protocollen. In de serie Thuis Op Zuid ontmoeten Adelheid en Hugo verschillende mensen en ze helpen waar dat kan.

Thuis Op Zuid

Eén op de vijf mensen krijgt dementie. Dat betekent dat iedereen er ooit in zijn of haar leven mee in aanraking komt, of het nu gaat om de buurvrouw, je ouders of jijzelf.

In de vierdelige serie Thuis Op Zuid dompelen Adelheid Roosen en Hugo Borst zich onder in de Afrikaanderbuurt, een zeer diverse volkswijk in Rotterdam-Zuid met veel ouderen. Na alle lessen die Adelheid en Hugo uit de serie In De Leeuwenhoek hebben geleerd, onderzoeken ze dit keer hoe het mensen met dementie vergaat nu zij langer thuis wonen.

Kijk de Thuis Op Zuid vanaf 2 september elke woensdag om 20:30 op NPO 2.

Thuis Op Zuid is een serie van Human, in coproductie met De Familie Film & TV, geregisseerd door Maaike de Gruyter. Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Alzheimer Nederland.

Ook interessant