Philip Huff (32) is een Nederlandse schrijver. Hij studeerde filosofie en geschiedenis in Amsterdam. Zijn debuutroman Dagen van gras werd voor diverse prijzen genomineerd, vertaald en verfilmd.

Stad
Amsterdam

Levensmotto
Mijn levensmotto werkt niet op een scherm. Het is namelijk het geluid van een trompet.

Is succes een keuze?
Nee. Het enige wat je kunt doen is proberen. En hard werken.

Zijn mensen gelijk?
Alle mensen zijn gelijk. We zijn niet allemaal hetzelfde maar we zijn gelijk (of zouden gelijk moeten zijn) als het gaat over 'onschendbare rechten als leden van de menselijke familie'.

Zou je helpen om oorlogsvluchtelingen illegaal naar Europa te laten vluchten?
Het woord 'illegaal' maakt dit een moeilijke vraag om te beantwoorden. Het suggereert dat het ene antwoord beter zou zijn dan het andere. Maar als de vraag is of ik soms het gevoel heb dat niet alle wetten rechtvaardig zijn, in het bijzonder de wetten over immigratie: daar ben ik het mee eens. Die wetten zijn niet rechtvaardig. En iedereen kan daar op reageren vanuit zijn eigen geweten.

Stel: van de overheid mag je enkel een smartphone bezitten op één voorwaarde. De overheid heeft toegang tot al je data. Zou je die smartphone kopen?
Mijn levendoel is om van mijn smartphone af te komen. Met bovengenoemde voorwaarde zou dat doel een stuk makkelijker te bereiken zijn.