Danny Ghosen (38) is journalist en presentator. Hij groeide op in Beiroet, Libanon, maar vluchtte op zijn vijftiende naar Nederland.

Stad
Amsterdam

Levensmotto
Impossible is nothing – Muhammad Ali

Is succes een keuze?
Je zult altijd hard moeten werken om succesvol te zijn, maar soms heb je een klein duwtje in de rug nodig om de eerste stap te kunnen zetten. Sommige mensen krijgen die kans niet, ondanks dat ze wel het talent hebben om veel in het leven te bereiken. 

Zijn mensen gelijk?
Wat mij betreft zijn alle mensen gelijk. Het maakt niet uit wie het is, waar hij vandaan komt of hoe hij eruit ziet. We zouden allemaal op dezelfde manier behandeld moeten worden.

Zou je helpen om oorlogsvluchtelingen illegaal naar Europa te laten vluchten?
Nee, dat zou ik niet doen. Ik vind dat (echte) vluchtelingen de hulp zouden moeten krijgen die ze verdienen, maar wel op legale en gepaste wijze. Er zijn wetten en die moeten ten alle tijde met respect nageleefd worden. 

Stel: van de overheid mag je enkel een smartphone bezitten op één voorwaarde. De overheid heeft toegang tot al je data. Zou je die smartphone kopen?
Zo'n smartphone zou ik niet kopen. Ook al heb ik niets te verliezen. Het idee dat mijn eigen overheid me in de gaten houdt, maakt me boos. Privacy is een van onze meest waardevolle bezittingen. Dat moeten we voor niets inruilen, dus ook niet voor een smartphone.