Carolien Borgers (34) is cabaretière en radiopresentatrice. Ze studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Volgens haar is niets wisselvalliger dan een mening.

Stad
Amsterdam

Levensmotto
Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always.

Is succes een keuze?
Je bepaalt zelf wanneer je jezelf succesvol noemt. Je moet je afvragen wat succes voor jou is. Succes in onze maatschappij is voornamelijk financieel succes, maar als je iets doet waarmee je een bijdrage levert en je verdient daar niks mee, mag je jezelf ook succesvol noemen. Dat is de keuze die je hebt.

Zijn mensen gelijk?
Mensen zijn niet gelijk. De plek waar je geboren wordt, in welk gezin, met welke talenten en mogelijkheden, die zijn voor iedereen anders. Wat mensen gelijk maakt is hun behoefte iets van hun leven te maken, hun dromen te verwezenlijken en een goed bestaan op te bouwen.

Zou je helpen om oorlogsvluchtelingen illegaal naar Europa te laten vluchten?
In dit programma was privacy een kernonderwerp. Het is een feit dat alles wat je op internet zet beschikbaar is en tot het einde der dagen kan worden bekeken door wie daar interesse in heeft. Daarom - en omdat ik mijn antwoord niet genuanceerd in een paar zinnen kan uitleggen - beantwoord ik deze vraag niet. 

Stel: van de overheid mag je enkel een smartphone bezitten op één voorwaarde. De overheid heeft toegang tot al je data. Zou je die smartphone kopen?
Ik zou die smartphone niet kopen, ondanks dat mijn sociale leven erop achteruit zou gaan. De mogelijkheid om geheimen te hebben is onderdeel van het menszijn. Er zijn altijd dingen die je niet wil delen.