Alfie Brown (30) timmert hard aan de weg als standup-comedian. Na optredens werkt hij vaak nog even door als Uber-chauffeur. Hij heeft twee kinderen

Stad
Londen (VK)

Levensmotto
'Comedy is simply a funny way of being serious'.

Is succes een keuze?
Succes is een keuze in de zin dat je ervoor kan kiezen om te proberen succesvol te zijn. Maar dat is alles. Daarna ben je afhankelijk van geluk.

Zijn mensen gelijk?
Mensen zijn niet gelijk en er is ook geen manier om gelijkheid te garanderen. Mensen denken bij gelijkheid vaak aan geld, maar hoe zit het met gelijkheid van intelligentie, seksuele durf of hoe liefdevol je ouders zijn. De menselijke soort moet zich bewust van het verschil. Dat gezegd hebbende: ik ben voor massale redistributie van rijkdom. Ik denk alleen dat mensen bij gelijkheid vaak maar aan één ding denken.

Zou je helpen om oorlogsvluchtelingen illegaal naar Europa te laten vluchten?
Ja, moreel gezien is dat het juiste om te doen. Iedereen die een consistent systeem van ethische principes van de wet verwacht zal teleurgesteld worden. Maar of ik er dapper genoeg voor zal zijn, dat weet ik niet.

Stel: van de overheid mag je enkel een smartphone bezitten op één voorwaarde. De overheid heeft toegang tot al je data. Zou je die smartphone kopen?
Vaak deel ik informatie met mensen die er nooit om gevraagd hebben. Maar als iemand écht wil weten wat er gezegd wordt in mijn Whatsapp-groep, welke porno ik kijk en dat ik graag een nieuwe fiets wil kopen, dan mag hij daar nooit achterkomen.