SKIN speelt zich af in een arbeiderswijk, begin jaren tachtig. In de film zien we hoe Frankie, de zeventienjarige zoon van een door de oorlog getraumatiseerde, joodse vader zich ontwikkelt van een opstandige puber tot een vermeende neonazi met een vermeende racistische moord op zijn geweten.

Frankie (17) ontspoort tussen het verleden van zijn joodse vader en een groep neonazi’s. De gevolgen zijn heftig. Frankie verliest zijn beste vriend, de Surinaamse Jeffrey en raakt betrokken bij een nachtelijk gevecht bij een snackbar. Heeft hij een racistische moord op zijn geweten? Met het prachtige debuut van Robert de Hoog in de bekroonde speelfilm van Hanro Smitsman. SKIN.

Gebaseerd op de geruchtmakende moord op Kerwin Duinmeijer in 1983. Robert de Hoog kreeg een Gouden Kalf voor Beste Acteur en de film een Moviesquad Award 2008.

De overige rollen worden vertolkt door John Buijsman (vader), Sylvia Poorta (moeder), Juda Goslinga, Jullian Ubbergen, Teun Kuilboer, Mike Meijer, Guus Dam en Bart Klever.

SKIN is het speelfilmdebuut van regisseur Hanro Smitsman, die in 2008 met zijn korte film RAAK een Gouden Beer won in Berlijn.
Voor Robert de Hoog betekende zijn rol in SKIN zijn grote doorbraak als acteur.