In de zesde en laatste aflevering van Stine boekt Sterren heeft Stine het met Emilio Guzman over het boek Waar is mijn speer van Tim Samuels.

Tijdens het kijken van Emilio’s meest recente show ‘Kom Dan!’ valt het Stine op dat hij nogal wat uit te staan heeft met mannen. Met boze witte mannen als Thierry Baudet en Trump, maar ook met mannen in zijn familie, zoals zijn vader die kampte met een zware alcoholverslaving en goeddeels afwezig was. Zelf noemt hij zich een vrij vrouwelijke, bange man. De dochter die zijn moeder nooit heeft gehad.

Waar gaat het naar toe met de man-mens, vraagt ook schrijver en documentairemaker Tim Samuels zich af in zijn non-fictie boek ‘Waar is mijn speer?’. In het boek staan huiveringwekkende cijfers die lijken te bewijzen dat het helemaal niet goed gaat met de moderne man. Herkent Emilio zich in dit beeld?

Samenvatting

Wat is een moderne ‘echte man’? Tim Samuels houdt in 'Waar is mijn speer' een baanbrekend betoog voor nieuwe mannelijkheid. Mannen hebben het goed, zegt het Engelse tv-icoon Tim Samuels. Ze verdienen meer dan vrouwen, hebben betere maatschappelijke posities en mogen ook over hun gevoelens praten en voor kinderen zorgen. Toch zit er een addertje onder het gras. Evolutionair gezien hebben alle mannen typisch ‘mannelijke’ gevoelens. Maar daar is bijna geen plaats meer voor. Hoe erg is dat? Hoe kun je man zijn in de 21e eeuw? Samuels analyseert het probleem en wijst ons op aantrekkelijke nieuwe wegen voor echte mannen. Alain de Botton noemt dit een belangrijk en sympathiek boek dat veel mannen – en zeker ook vrouwen – zal inspireren en steunen.