In de derde aflevering van Stine boekt Sterren heeft Claudia de Breij het met Stine over het boek Ik ben ik ben ik ben van Maggie O'Farrell.

Claudia de Breij krijgt van Stine een autobiografie in 17 bijna doodervaringen te lezen van de Ierse schrijfster Maggie O’Farrell, maar de eigenwijze cabaretier brengt zelf ook een boek in dat ze eigenlijk betekenisvoller vindt: 'Fascisme, een waarschuwing' van Madeleine Albright. Waar Claudia in haar shows het persoonlijke schijnbaar moeiteloos aan het grotere plaatje weet te verbinden, zo beweegt het gesprek op het strand van Claudia’s eigen bijna doodervaringen naar het politieke belang van saamhorigheid via een potje timmeren op Theo Maassen. En uiteraard wordt er geproost en gezongen op de mooie dingen in het leven.

Samenvatting

Een kinderziekte waarvan niet verwacht werd dat ze hem zou overleven. Een tiener die smacht naar een vlucht uit haar bestaan – met een bijna desastreuze afloop. Een angstaanjagende ontmoeting op een verlaten pad. Een rampzalige bevalling in een onderbezet ziekenhuis dat er een puinhoop van maakt. Ik ben ik ben ik ben is het onweerstaanbare levensverhaal van een buitengewone vrouw in zeventien bijna-doodervaringen.
Een meeslepend, inspirerend en scherp boek dat je in één ruk uitleest en jezelf doet afvragen wat je zou doen als jij of een geliefde in levensgevaar zou zijn. Een buitengewoon verhaal dat je bewustzijn over de fragiliteit van het leven opnieuw aanwakkert, en je vastbesloten achterlaat om elke hartslag te laten tellen.