In de vijfde aflevering van Stine boekt Sterren heeft Fidan Ekiz het met Stine over het boek Het huwelijkspact van Michelle Richmond.

Stine heeft Fidan zo’n 15 jaar terug ontmoet in Istanbul, waar ze destijds allebei woonden en een geliefde hadden. Over de liefde tussen twee culturen, iets dat Stine niet bepaald eenvoudig vond, heeft ze Fidan destijds geïnterviewd. Inmiddels zijn ze allebei gescheiden (van een Nederlandse man) èn moeder. Ze bespreken ‘Het Huwelijkspact’, een lekkere vette thriller over de gevangenis die het huwelijk kan zijn, maar die ook een aantal waardevolle tips bevat. Is er een recept voor ware, eeuwige liefde?

Samenvatting

Jake en Alice zijn pasgetrouwd. Op de bruiloft ontvangt het stel een huwelijkscadeau van een van de cliënten van Alice; een uitnodiging om deel te nemen aan een exclusieve, mysterieuze groep genaamd Het Huwelijkspact, beter bekend als Het Pact. Het doel van Het Pact is simpel: het gezond en intact houden van het huwelijk. En dat doen ze met succes; nog nooit is een deelnemend koppel gescheiden. De meeste regels klinken zinvol: neem altijd je telefoon op als je partner belt. Wissel maandelijks zorgvuldig gekozen cadeautjes uit. Plan vier keer per jaar samen een weekend weg. Jake en Alice zijn aanvankelijk gecharmeerd van de bijbehorende chique feestjes en het idee onderdeel te zijn van een gemeenschap. Tot een van de twee de regels overtreedt.