Wie zijn de hoofdpersonen in de serie STAAL? Op deze pagina vind je meer informatie over hen.

Alle hoofdpersonen op een rij

Annemarie Manger

Annemarie Manger gaf als directeur duurzaamheid en decarbonisatie bij Tata Steel Nederland leiding aan de ontwikkeling van de duurzaamheidsambitie van de fabriek. Maar de tijdsdruk is groot en de ambities ook. Lukt het haar om haar positie te behouden?

Antoinette Verbrugge

Antoinette Verbrugge woont in Wijk aan Zee en is al jaren voorvechter van schone lucht en een veilige en schone leefomgeving voor dier, mens en natuur.  Samen met strafpleiter Bénédicte Ficq deed Verbrugge de eerste aangifte tegen de top van Tata Steel. Een eerste stap van velen. Waar gaat hun kruistocht eindigen?

 

Bart Vuijk

De journalistieke bevindingen van Bart Vuijk lieten weinig heel van de (toenmalige) bewering van de GGD dat grafietstof volledig onschuldig was. Als onderzoeksjournalist bij het Noordhollands Dagblad bijt hij zich al jaren vast in de ontwikkelingen rond Tata Steel. Voor zijn verhalen over Tata Steel en de omgeving ontving hij de Tegel Regio/Lokaal 2021. Hoeveel meer moet Bart nog blootleggen voor er echt iets verandert?

Bram van de Kaa

Bram van de Kaa is principal engineer bij het interne ingenieursbureau van Tata Steel. Sinds 2014 werkt hij bij Tata Steel aan grote projecten. Van de Kaa wordt voor de uitdaging gesteld een oplossing te vinden voor de overlast van Tata Steel in de regio. Gaat zijn windbreaker hierop een antwoord zijn?

Hans van den Berg

Sinds 2021 staat Hans van den Berg aan het hoofd van Tata Steel Nederland. Hij speelt een grote rol in de transitie naar groen staal en een schonere leefomgeving voor de bewoners van de IJmond-regio. Hij is bereid met iedereen in gesprek te gaan, maar heeft hij voldoende tijd om de transitie voor elkaar te krijgen?

Jeroen Olthof

Jeroen Olthof (PvdA) is gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor onder andere Leefbaarheid, Gezondheid en Milieu. Hij is verantwoordelijk voor vergunningverlening, toezicht op en handhaving van de activiteiten van Tata Steel.  Kan hij iets betekenen voor de omwonenden of verschuilt hij zich achter Den Haag?

Mendes Stengs

De familie Stengs levert al 4 generaties lang werknemers aan de staalfabriek. Mendes heeft het liever over de Hoogovens dan over Tata. Hij komt in de Ondernemingsraad en maakt van zijn hart geen moordkuil. Daarmee speelt hij hoog spel...

Stephanie Dumoulin

In 2011 is Stephanie Dumoulin met haar man in Wijk aan Zee komen wonen; later kwamen daar zoon en hond bij. Gezond en bewust leven is heel belangrijk voor haar. Toen in 2018 bleek dat de uitstoot van Tata Steel schadelijk is voor kleine kinderen, is ze zich gaan inzetten voor een schonere leefomgeving in de IJmond. Hoe lang houdt ze deze strijd vol?