ft. body-percussionist Michelle Samba en gitarist Orville Breedveld

Lisette Ma Neza - 'I Can't Breathe'

Lisette Ma Neza is slam poet en muzikant. Ze is afkomstig uit Nederland, maar woont ondertussen in Brussel, waar ze film studeert.

In 2017 won ze als eerste Nederlandstalige, als eerste vrouw en als eerste dichter van kleur het Belgisch Kampioenschap in Poetry Slam. 

Haar performances balanceren tussen pijnlijk direct en verliefde naïviteit en ze grijpen het publiek dikwijls bij de keel.

Als reactie op de dood van George Floyd voelde woordkunstenaar Lisette Ma Neza de drang om een Spoken Word Sessie te schrijven, getiteld 'I Can't Breathe'.

Want het gedicht, uitgevoerd met body-percussionist Michelle Samba en gitarist Orville Breedveld, dat ze had voorbereid voor de opnames in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam, ging na de moord op George Floyd meteen de prullenbak in. Binnen een paar dagen schreef ze een nieuw gedicht, waarvoor de muzikanten een nieuwe sound arrangeerden. Het resultaat: 'I Can't Breathe',  een zeer actueel, beklemmend en ontroerend gedicht in het licht van de Black Lives Matter-beweging. 

Orville Breedveld, Lysette Ma Neza en Michelle Samba