Sarah Sylbing en Ester Gould

Sinds 2006 komen Sarah Sylbing en Ester Gould in de Amsterdamse Vogelbuurt, waar zij samen aan documentaires en televisie-programma’s werkten. Ze schreven ook het boek Dubbeltjes & Kwartjes, dat samen met het tweeluik over een multi-probleemgezin - 50 Cent (2007) & De Rekening van Catelijne (2012) - de aanloop vormde tot Schuldig.

Regisseurs Sarah Sylbing en Ester Gould: “Wie schulden maakt, moet op de blaren zitten", zo wordt er snel gedacht. Maar in de Amsterdamse Vogelbuurt zien wij al jaren hoe schrijnend en ingewikkeld het probleem in werkelijkheid is. We willen het grote verhaal vertellen door alle betrokkenen een gezicht en een hart te geven. Tegelijkertijd hopen we een documentaireserie te maken die even spannend en ontroerend is als fictie.

Het werk van Sylbing en Gould behandelt maatschappelijke thema’s – armoede, migratie, ouderdom, zorg – via intieme, openhartige scènes met mensen die er alles aan doen om nog iets van het leven te maken.

Sarah Sylbing is tevens regisseur voor televisie en radio. Ze regisseerde onder andere de jeugdserie Bikkels (winnaar Banff Rocky Award) en afleveringen voor Metropolis en VPRO's Tegenlicht.

Ester Gould regisseerde eerder de jeugddocumentaires Altijd maar dat gezeik (winnaar Kids & Docs Mediafondsprijs 2008) en David de Ster (publieksprijs Boston Jewish Film Festival 2011) en de documentaires A Strange Love Affair with Ego (Winnaar Beeld & Geluid Award for Best Dutch Documentary IDFA 2015) en Strike a Pose (2016).

Journalist van het Jaar 2016

Sarah Sylbing en Ester Gould zijn door Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2016.

De serie ‘Schuldig’ maakte niet alleen bij de televisiekijkers veel indruk, ook bij de jury, die wordt gevormd door de redactie van Villamedia en de adviesraad.

"Sylbing en Gould laten in hun documentaireserie zien dat iedereen zijn eigen waarheid heeft, op zijn eigen manier schuldig is. Ze tonen zich bovendien meesters in het verhalen vertellen. De mensen in de serie worden niet eendimensionaal neergezet. Ondanks dat ‘Schuldig’ een documentaire is, lijkt het soms meer een dramaserie waarbij je benieuwd bent naar elke volgende aflevering. En ook ‘Schuldig’ heeft effect. De perverse manier waarop wij in Nederland omgaan met mensen in de schulden is onderwerp van brede maatschappelijke en politieke discussie geworden."

Lees verder op villamedia.nl