Wat kost een scheiding? Voor het individu, maar ook voor de samenleving?

Stine en haar ex Jaime vragen zich af waarom ze niks op papier hebben gezet, toen ze een kind kregen samen, en later toen ze uit elkaar gingen.
Ook Linda, een vriendin van Stine, maakte geen afspraken van tevoren, en dat kwam haar duur te staan toen ze ging scheiden. Topadvocaat Conchita van Rooij bedient het hogere segment en legt uit waarom de kosten zo hoog op kunnen lopen bij een vechtscheiding. Advocaat Michiel Hoppenbrouwers heeft jaren ervaring met ‘toevoegingszaken’, zaken waarbij de overheid de advocaat betaalt als je dat zelf niet kunt. De overheid probeert met het initiatief Scheiden zonder Schade de kosten voor de samenleving terug te dringen en vechtscheidingen te voorkomen. Hierover vertelt programmamanager Anna van Beuningen.

Abonneer je op Scheiden met Stine via

RSS  ►Apple  ►Spotify of ►Google Podcasts

Gasten in deze aflevering

Conchita van Rooij

Topadvocaat Conchita van Rooij is sinds 2004 eigenaar en directeur van een in Amsterdam- Zuid gevestigd advocaatkantoor met acht medewerkers. Ze is gespecialiseerd in personen- en familierecht waaronder (vecht) echtscheidingen. 

Anna van Beuningen

Anna van Beuningen is programmamanager van het programma Scheiden zonder Schade. Dit programma van het ministerie van Justitie en Veiligheid, het ministerie van Volksgezondheid en in samenwerking met de VNG en Rechtspraak houdt zich bezig met het voorkomen van schade bij kinderen als hun ouders uit elkaar gaan. 

Michiel Hoppenbrouwers

Michiel Hoppenbrouwers is gespecialiseerd jeugd- en familierecht advocaat. Hij is partner bij Van der Meij advocaten in Amsterdam. Ook is hij verbonden aan de SSR als docent bij de opleiding tot kinderrechter en verzorgt hij cursussen op het gebied van het jeugdrecht.

Verdieping bij deze aflevering