Adelheid gaat langs bij Joris, een echte avonturier. Hij werkte in crisisgebieden voor ‘Artsen zonder Grenzen’ en het Rode Kruis.

Toen Joris op zijn 44ste de diagnose Alzheimer kreeg werd hij gedwongen te stoppen. Zijn dromen voor de toekomst kan hij niet onderdrukken. Zo wil hij dolgraag trouwen met zijn vriendin Sandra, die hij op missie in Zuid-Soedan leerde kennen. Maar ja: zij woont en werkt in Geneve. Ook Mine en Joost zien hun toekomst samen in duigen vallen. Mine heeft Alzheimer en wil absoluut niet naar het verpleeghuis. Samen zoeken ze nu uit hoe Mine er op tijd uit kan stappen, maar hoe weet je nú hoe je je straks zult voelen? 

Hugo hangt de foto op van mevrouw Bot en haar zoons

Hugo kent het dilemma maar is zeker van zijn zaak. Hij wil hoe dan ook vastleggen dat hij er uitstapt voordat hij afhankelijk wordt van zorg. Maar denkt hij dat nog steeds als hij ziet hoe gelukkig mevrouw Bot in het verpleeghuis is? Adelheid verrast haar samen met haar zoons Richard en Robert Bot. Of zijn het nou haar broers? Dat weet ze dan soms niet meer.