Het Filosofisch Kwintet is zaterdag 20 april te gast op de Amsterdamse Nacht van de Filosofie. Het nieuwe seizoen wordt gepresenteerd door niemand minder dan schrijver Arnon Grunberg. Onder zijn leiding onderzoeken denkers in deze eerste aflevering de geest van de rechtsstaat. Als vriend van HUMAN ontvang je 6 euro korting op een kaartje.

In Het Filosofisch Kwintet is luisteren even belangrijk als spreken, en is doorgronden het motto, en niet het voeren van een twistgesprek. In ruim vijftig minuten onderzoekt Arnon Grunberg, die Clairy Polak opvolgt als presentator, samen met zijn vier gasten de geest van de rechtsstaat. Te gast zijn Ybo BurumaEwoud Kieft, Ingrid Leijten en Jonathan Soeharno. De opnames van deze special vinden plaats tijdens De Nacht van de Filosofie vanuit de OBA Oosterdok. En jij kunt daar bij zijn.

De aflevering Mogen kiezers de rechtsstaat om zeep helpen? wordt zondag 28 april om 11:05 uur uitgezonden op NPO 1.

Het Filosofisch Kwintet, hier nog gepresenteerd door Clairy Polak (1956-2023). Ze overleed afgelopen zomer.

Korting voor vrienden

Vrienden van HUMAN ontvangen 6 euro korting op een kaartje voor de Amsterdamse Nacht van de Filosofie op zaterdag 20 april 2024. Als je naar Kaartverkoop gaat op de website van de Nacht, kies je voor ticketsoort 'Vriend van HUMAN'.

Nog geen vriend van HUMAN? Sluit je aan en profiteer van alle voordelen.

Nacht van de Filosofie Amsterdam

Een avond vol interessante lezingen, theater en debatten, inclusief opnames van Het Filosofisch Kwinet. Op zaterdag 20 april van 19:30 - 1:00 uur, in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Met onder meer Arnon Grunberg, Paul Verhaeghe, Dilara Bilgiç en Tom-Jan Meeus. Meer informatie over het programma vind je hier.