Bijna tweeënhalf miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen en schrijven. We staan in Nederland maar weinig stil bij de impact die dat op hun leven heeft. Op woensdagmiddag 13 december organiseren we een bijeenkomst over laaggeletterdheid. Tijdens deze bijeenkomst praten we met Loes Luca, de hoofdpersonen uit de serie, bestuurlijke en politieke betrokkenen en natuurlijk het publiek.

Naar aanleiding van het HUMAN-programma Duidelijke Taal, dat wordt uitgezonden vanaf 8 november om 20:30 uur op NPO 2, organiseren de partners Gemeente Rotterdam, Stichting Lezen en Schrijven en omroep HUMAN (i.s.m. De Haaien) een bijeenkomst in Rotterdam.

Bijeenkomst bijwonen

Helaas kunt u de bijeenkomst niet meer fysiek bijwonen, de zaal zit vol. De bijeenkomst is nog wel te volgen via de livestream. Hiervoor kunt u zich hieronder aanmelden.

Livestream

De impactbijeenkomst volgt u van 15:00 tot 17:00 uur via een livestream. Meld u hieronder aan. Nadat u zich heeft aangemeld, ontvangt u een bevestiging.  

Over de bijeenkomst

Met deze bijeenkomst creëren we bewustzijn over het aantal laaggeletterden in Nederland en het effect op hun leven. Wij zien dit onderwerp graag nóg hoger op de politieke en maatschappelijke agenda. Voor de bijeenkomst nodigen we daarom landelijke, regionale en lokale betrokkenen uit, onder wie Tweede Kamerleden, betrokkenen van ministeries en bestuurders van (grote) steden, maatschappelijke organisaties en het onderwijs.

Programma

Deze middag gaan we in gesprek met de hoofdpersonen uit de serie, Loes Luca, bestuurlijke en politieke betrokkenen en natuurlijk het publiek. De presentatie van de middag is in handen van Ciana Mayam en er is een optreden van stadsdichter Derek Otte. Na afloop van het gesprek sluiten we af met een informele borrel.

Praktische informatie

14:30-15:00u  Inloop met koffie en thee
15:00-17:00u  Plenaire bijeenkomst
17:00-18:00u  Borrel met alle aanwezigen

Locatie: Verzamelgebouw 't Klooster, Rotterdam