Op je Gezondheid

Voedingssupplementen

Kunnen we onze gezondheid uit een potje halen? En is het schadelijk om teveel vitamines te slikken? Hoogleraar Renger Witkamp weet alles over voedingssupplementen.

10. Voedingssupplementen

maandag 18 maart - NPO Luister

In aflevering vijf vertelde Nadia dat ze op aanraden van haar arts extra vitamine B12 bijspuit. Maar heeft ze die injecties wel echt nodig? Elsie en Nadia gingen samen naar het ziekenhuis in Winterswijk om Nadia’s bloed te laten testen.

Renger Witkamp, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Wageningen Universiteit, schuift aan in de studio bij Nadia. Hij merkt dat het gebruik van voedingssupplementen de laatste jaren enorm is toegenomen. En vooral onder de mensen die die supplementen juist het minst nodig hebben.

Te gast in deze aflevering

Renger Witkamp

Renger Witkamp is hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Wageningen Universiteit. In zijn onderzoek houdt Witkamp zich onder andere bezig met de biologische regulatie van eetlust en verzadiging, en effecten van over- en ondervoeding. Hij studeerde biologie en farmacie en promoveerde in 1992 op het onderwerp 'effecten van hormonen op omzetting van geneesmiddelen' aan de faculteit Diergeneeskunde van Universiteit Utrecht.

Kijk en luister ook